«УДАР»: Опозиційні сили Ірпеня зупинили дерибан шести гектарів землі

0

Під стінами Ірпінської міськради активісти партії «УДАР» разом з громадськістю і представниками інших опозиційних сил провели мирну акцію протесту проти свавілля міської влади і провладного кандидата у народні депутати Петра Мельника, а також проти політичних репресій, які розпочалися напередодні виборів в Ірпінському регіоні.

На акцію протесту зібралося близько тисячі учасників, які вимагали від міського голови Ірпеня Володимира Скаржинського припинити вирубувати ліси і парки та розбазарювати комунальне майно. Також пікетувальники виступили проти планів провладних депутатів Ірпінської міськради позбавити громаду більше шести гектарів землі, які мер хотів розділити між «своїми».

За словами лідера депутатської групи «Ірпінь», представника «УДАРу» Ярослава Місяця, завдяки злагодженим діям опозиції в цей день сесія Ірпінської міськради так і не відбулася. «Депутати від партій «УДАР Віталія Кличка», ВО «Свобода», «Батьківщина» і «Фронт змін» покинули сесійну залу в знак протесту проти злочинних дій місцевої влади. Цікаво, що навіть окремі представники Партії регіонів підтримали громаду і приєдналися до акції протесту. Таким чином, чергова сесія міської ради завершилась фіаско мера, оскільки той навіть не зібрав необхідного для засідання кворуму», – заявив він

.

Окремою вимогою учасників акції протесту було припинення політичних переслідувань опозиційних депутатів Ірпінської міськради. Як відомо, проти депутата від партії «УДАР» Ярослава Місяця порушено сфабриковану кримінальну справу, якою фактичний «господар» Ірпінського регіону, депутат від Партії регіонів Петро Мельник намагається придушити незручну для себе політичну і правозахисну діяльність місцевих опозиціонерів.

Завершилося дійство мирною ходою центральними вулицями міста під вигуки «Ганьба» та «Мера Скаржинського і Петра Мельника – геть!».

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Ваш электронный адрес не будет опубликован.